„Nabídli nám ne na jevišti, ale ve foyer. To jsme z úcty k tatínkovi odmítli“: Poslední rozloučení s Milošem Nesvadbou a rodina odmítla akt loučení na chodbě divadla

Herec a ilustrátor cítil, že už nemá sílu, že brzy zemře. Miloš Nesvadba krátce před svou smrtí požádal svého syna, aby mu jedno přání splnil. Chtěl, aby alespoň jeho tělo po smrti ještě alespoň jedou uvidělo Národní divadlo. Právě tam strávil 60 let svého života. Poslední rozloučení s hercem se ale uskuteční jinde.

Poprvé studovarta hrát v Národním divadle začal v roce 1945, po druhé světové válce. Tam začal spolupracovat se svou kolegyní Lubou Skořepovou.

Zdroj: Blesk – Martin Hurda

Zajímavostí také je, že Miloš Nesvadba hrál svou poslední roli v Národním divadle také spolu s Lubou Skořepovou. To bylo představení Revizor v roce 2014.

Foto: Martin Hykl

Mnoho lidí předpokládalo, že loučení kolegů s hercem a umělcem se uskuteční právě v Národním divadle. Přitom si všichni mysleli, že to bude kolem 22. července.

Zdroj: archiv Blesku

Ale ve skutečnosti se věci dějí trochu jinak. Syn Miloše Nesvadby Michal oznámil, že se uskuteční až 25. srpna, takový termín mu byl nabídnut.

Zdroj: Archiv

„Navíc ne na jevišti, ale ve foyer. To jsme z úcty k tatínkovi odmítli“ řekl Michal Nesvadba pro Blesk.

Foto: D. Kundrát, M. Pekárek

Mluvčí divadla Tomáš Staněk potvrdil informaci, že rodina nechce využít možnosti posledního rozloučení v divadle.

Zdroj: Blesk – Martin Přibyl

Loučení na chodbě bylo poprvé pro Lubu Skořepovou v roce 2017. To se tehdy nelíbilo spoustě lidí a veřejnost organizátory kritizovala.

Rodina Miloše Nesvadby se zatím nerozhodla, jaká bude forma rozloučení s hercem a výtvarníkem.

Share