Miroslava Němcova prozradila, jestli plánuje kandidovat na prezidentku: a jak získat co nejvíce hlasů pro opozici

Jediná kandidátka do Senátu na Praze 1 od opozičních stran ODS, TOP 09 a STAN Miroslava Němcova promluvila o plánech do budoucna a o prezidentských volbách.

Po mnoha letech se Němcová rozhodla přesunout ze Sněmovny do Senátu. Tvrdí, že v dolní komoře opozice nemá dostatečnou sílu a cítí, že dokáže něco změnit právě v Senátu.

Zdroj: vlasta.kafe.cz

Poslankyně si však uvědomuje, že Senát často ve Sněmovně odchází s prázdnou a jejich návrhy jsou přehlasované. Doufá ale, že se za rok to změní.

Němcová považuje horní komoru Parlamentu za jakousi protiváhu politice prezidenta a premiéra a je vděčná, že vůbec existuje. Mysli si, že i lidé tomu rozumí, že Senát hájí demokratické hodnoty.

Zdroj: top09.cz

Konkurence se Miroslava Němcová nebojí a dodává, že se bohužel všemi dohodnout nemohou, a proto ne jednom obvodu se potkají kandidáti od opozice například s Václavem Hamplem nebo Michaelem Žantovským.

Politička si však myslí, že konkurence je jen posílí.

Zdroj: ods.cz

Dle Němcové se ODS s TOP 09 dohodla velmi rychle, ale o něco déle to trvalo se STAN, kteří měli svého kandidáta Padevěta. Ten nakonec ale ustoupil a odmítl jít proti poslankyni.

Koalice před volbami do Senátu však není pojistkou pro alianci v roce 2021, kdy se budou konat volby do Sněmovny. Vše se bude odvíjet od výsledků.

Zdroj: ods.cz

Jednání o koalici pro další volby zatím probíhají a podle Němcové se nejspíš bude jednat o dvě uskupení opozičních stran. Vše se rozhodne v příštích měsících.

Pokud se Miroslava Němcová dostane do Senátu, nemyslí si, že to bude nějaký problém pro její vztah s Milošem Vystrčilem, se kterým skvělé vycházejí a dlouho se znají.

Zdroj: irozhlas.cz

Zatím politička nepřemýšlí o prezidentských volbách a nenávidí, když se ji někdo ptá, jestli bude kandidovat. Snaží se rozhodovat dle aktuální situace a volby prezidenta jsou zatím daleko.

„Nepřipravuji se na tu roli, není to mou ambicí,“ prohlásila Němcová.

Zdroj: ihned.cz

Nyní je Miroslava Němcová celkem spokojená s politikou ODS, i když by si přála lepší pohyby v preferencích.

Politička si myslí, že ANO má silnou podporu, protože časem mění svou politiku a sbíralo hlasy ze začátku u pravicových stran a nyní po spojení s komunisty naopak levicové.

Zdroj: ihned.cz

Další roli hraje „pevná ruka“, kterou část voličů má ráda, a to dává hnutí Andreje Babiše podporu tak velkou podporu.

Nakonec Němcová řekla, že výsledky senátních voleb ovlivní ekonomická situace po jarní koronavirové krizi. Na podzim se dle odborníků očekává složitá ekonomická situace, na kterou bude potřeba reagovat.

Zdroj: forum24.cz

Share