„Společnost potřebuje, aby se politice vrátil její smysl, nikoli o to, kdo si udělá lepší selfíčko“: Miroslav Kalousek chce sjednotit středopravicové strany, ale pracovat plánuje v terénu

Miroslav Kalousek patří k nejvýraznějším řečníkům ve Sněmovně, ale příští rok kandidovat už nechce. Nyní šéf poslaneckého klubu TOP 09 chce sjednotit pravici.

I přes svůj odchod Kalousek chce být v kontaktu s lidmi a hájit zájmy strany.

Zdroj: seznamzpravy.cz

Poslanec tvrdí, že k dosažení cílů nepotřebuje být ve Sněmovně.

Je přesvědčen, že se středopravicové strany musí spojit, aby se v Česku vrátilo demokratické vládnutí.

Zdroj: twitter

Je to podmínka, kterou měly udělat ještě v roce 2016.

Zdroj: rozhlas.cz

Kalousek říká, že nyní strany vyjednávají o společné koalici a on chce s tím pomoct v terénu, protože za dlouhá léta v politice zná skoro každého.

Zakladatel strany TOP 09 dodává, že při vyjednávaní chce mít volné ruce, a proto nebude kandidovat v roce 2021 do Sněmovny. Nechce, aby jeho jednání někdo bral jako osobní ambice.

Zdroj: miroslav-kalousek.cz

O svém rozhodnutí Miroslav Kalousek přemýšlel téměř rok a bylo to složité rozhodování.

Nyní se ale chce věnovat práce v terénu, kde má velké množství známostí. O stranu strach nemá, protože dle něho TOP 09 vedou mladí lidé, kteří to určitě zvládnou a mají velký potenciál.

Zdroj: ihned.cz

Cílem pro Kalouska je dohoda mezi stranami před volbami a on chce pomáhat prosazovat tyto myšlenky ve straně, protože to tak nefunguje, že lídři něco řeknou a ostatní je poslechnou.

Miroslav Kalousek také věří, že jeho osoba nebude překážkou pro vyjednávaní mezi stranami, i když v minulosti si dovoloval různé výroky na adresu jiných opozičních politiků.

Zdroj: e15.cz

Poslanec dodává, že zatím do voleb nikam neodchází a ve svých názorech zůstává konzistentní, takže i dál je bude zastávat. Po odchodu z Parlamentu stále zůstane politickou osobou.

Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz

Po skončení mandátu Miroslav Kalousek se chce živit mimo politiku, ale samotnou politiku neopustí, protože chce pomáhat tomu, čemu věří.

Co mu bude po odchodu chybět ještě neví, ale pozná to až Sněmovnu opustí.

Zdroj: echo24.cz

Share