Matka kojila dceru neuvěřitelných 7 let : a tvrdí, že díky dlouhému kojení se vytvořilo zvláštní duchovní spojení

Matka dvou dcer Sofie Mei Lánová kojila své dvě děti velmi dlouho. Děti přestaly pít matčino mléko, když starší dceři bylo 7 let a mladší 4 roky. Dvaatřicetiletá matka je neváhala kojit ani na veřejnosti. Mnoho lidí ji odsuzovali, ale považuje to za naprosto normální. Nevnímá tento stereotyp, že dítě po 1 roce už nemusí kojit.

Když už její dcery nebyly úplně malé, cítila nesouhlas lidí s tím, že je kojí, zvlášť když je to na veřejnosti. Ale snažila se tomu nevěnovat pozornost.

Zdroj: Caters News / Sophie Mei Lan

„Mnozí za tím vidí jen sexuální podtext, což je nesmysl. Kojení je zcela přirozené“ řekla pro Daily Mail Sophie Mei Lanová.

Po nějaké době si uvědomila, že je nutné dcery odstavit od kojení. Nechápala však, jak přesně to udělat.

Jediné, co přesně pochopila, bylo, že je nezbytné, aby obě dcery přestala kojit současně. Jinak by to nefungovalo.

Stalo se to loni a důvody byly velmi obvyklé. Rozešla se se svým partnerem, který byl otcem jejích dětí.

Zdroj: Caters News / Sophie Mei Lan

Děti začaly svého otce navštěvovat čas od času a v té době je pochopitelně nemohla kojit. Stalo se tak přirozenou cestou.

Podle jejího názoru není nic neobvyklého kojit dítě co nejdéle, protože je to přirozený proces. Mohla by proto radit i dalším matkám, které se o své děti starají.

Zdroj: Caters News / Sophie Mei Lan

„Snažila jsem se k tomuto tématu nalézt co nejvíce odborných informací, včetně nejrůznějších vědeckých výzkumů“ vysvětlila své rozhodnutí Sofie Mei Lánová.

Četla v těchto studiích, že přirozený věk odstavení dětí od prsu je, když už začaly růst trvalý chrup. To znamená, že je přibližně ve věku od 5 do 9 let.

Zdroj: Caters News / Sophie Mei Lan

Matka dvou dcer označila i dva pozitivní momenty. Například to, že kojení jí pomáhalo šetřit na výživě pro celou rodinu.

Kromě toho poukazuje na to, že díky dlouhému kojení se s dcerami vytvořilo zvláštní duchovní spojení.

Share