„Přišli jsme o 9 milionů korun“: principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský promluvil jak jeho divadlo přežilo koronavirovou krizi a o vztazích v rodině

Herectví pro Jana Hrušínského je životním posláním. Divadlem žije od svého mládí.

Jeho otec byl slavným hercem a herečku Miluši Šplechtovou si vzal i za manželku. Společně žijí už více než třicet pět let a vychovali tři děti.

Zdroj: sedmicka.tyden.cz

Nyní principál Divadla Na Jezerce promluvil o vztazích v rodině a divadle.

Jan Hrušínský prozradil, že kvůli koronavirové epidemii musel zrušit přes devadesát představení a divadlo přišlo o 9 milionů korun.

Zdroj: forum24.cz

Navíc přišli o peníze, které vložili do reklamy. Hrušínský je také nespokojen s postupy vlády, když mu tam řekli, že soukromá divadla nepatří do kultury, ale do průmyslu.

Zdroj: narodninoviny.cz

Během karantény zaměstnanci divadla šili roušky pro sebe a také pro Vinohradskou nemocnici. Herec říká, že se musí smát tomu, když slyší od vlády, jak stát zvládl situaci.

Svůj provoz divadlo obnoví 14. září a do konce října dle slov Hrušínského mají téměř vyprodáno.

Zdroj: forum24.cz

Jan Hrušínský na začátku kariéry neuvažoval o vlastním divadle a sbíral zkušenosti. Hodně mu v tom pomohl otec Rudolf Hrušínský a Josef Kemr.

Na otce šéf Divadla na Jezerce vzpomíná s láskou a říká, že mu velice chybí. Je rád, že ho může často vídat ve filmech a vzpomínat si na něj.

Zdroj: extra.cz

Starší dcera Kristýna je také herečkou. Mladší se vydala do Ameriky, kde vystudovala grafický design a provdala se. Nedávno se jí narodil syn William Jan Watkins.

Jan Hrušínský už je čtyřnásobným dědečkem a vnoučat si pořádně s manželkou užívají.

Zdroj: eurozpravy.cz

Principál má také syna, kterého vyženil, když mu byl rok a půl. Mezi dětmi však nikdy rozdíl nedělal a s Nikolou se nyní často radí o mnoha věcech.

„Je to skvělý kluk se skvělou rodinou.“ prohlásil Hrušínský.

Zdroj: barrandov.cz

Share