Jan Hamáček navrhl obnovení Ústředního krizového štábu a požádal všechny občany o spolupráci: „Chtěl bych poprosit, aby nosili roušky“, řekl ministr vnitra

Ministr vnitra Jan Hamáček včera požádal všechny obyvatele Česka, aby dobrovolně začali nosit roušky. Vzhledem k tomu, že se situace s koronavirem začala vyvíjet negativním směrem, je nutné podniknout kroky k tomu, aby se tomu zabránilo. Ministerstvo zdravotnictví plánuje obnovit některá plošná opatření. Jan Hamáček mezitím hovořil o obnovení Ústředního krizového štábu.

Podle ministra vnitra počet nových případů nákazy vyvolává obavy. Už tři dny po sobě počet nových případů nákazy přesahuje 200 lidí denně.

Zdroj: Úřad vlády ČR

Proto Jan Hamáček požádal všechny obyvatele Česka, aby začali dobrovolně nosit roušky.

Zdroj: Úřad vlády ČR

„Chtěl bych poprosit občany, aby v případě, že se pohybují v budovách, uzavřených prostorách, MHD, nosili roušky“ řekl Jan Hamáček pro Seznam Zprávy.

Podle ministra je to nejjednodušší, co může udělat každý člověk.

Zdroj: Ondřej Deml, ČTK

Také Jan Hamáček mluvil o obnovení fungování Ústředního krizového štábu. Řekl, že by bylo dobré, kdyby se jednání štábu konala alespoň jednou týdně.

Zdroj: Profimedia.cz

Ministr vnitra také upozornil, že se vůbec nejedná o nouzový stav. To už asi nikdo nechce. O tom bude v pondělí jednat s dalšími ministry.

Zdroj: Úřad vlády ČR

Jan Hamáček se má v pátek sejít s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem. Právě v tomto kraji je nyní situace s koronavirem velmi špatná.

Zdroj: novinky.cz / Petr Horník

Na velký počet nových nakažených ve čtvrtek reagoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jeho ministerstvo zavedlo nová antivirová opatření, která vstoupí v platnost od soboty a pondělí.

Share