Andrej Babiš míří k moři: Premiér bude řídit chytrou karanténu on-line

Předseda vlády Andrej Babiš uvedl, že během státních svátků bude na dálku řídit projekt chytré karantény. Řekl to premiér pro Seznam Zprávy.

V poslední době se v Česku začal zvyšovat počet nemocných koronavirem. Vláda se rozhodla rychle přijmout opatření, včetně zahájení projektu chytré karantény.

Zdroj: Facebook A. Babiše

Byl vytvořen speciální orgán pro boj s koronavirem, který se nazývá Rady vlády pro bezpečnostní rizika. Tento orgán vede premiér.

Zdroj: Profimedia

Právě tento orgán bude řídit projekt chytré karantény. Premiér ale brzy opustí území Česka.

Bude řídit projekt inteligentní karantény online z Kréty. Předseda vlády tam poletí o státních prázdninách.

Zdroj: Úřad vlády ČR

Kromě premiéra jsou v tomto orgánu přítomni ještě dva ministři, a to ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Podle premiéra budou všechny následující dny a týdny projekt fungovat jako obvykle, všichni budou pracovat, včetně on sám, ale jen na dálku.

Zdroj: Agencja Gazeta, Reuters

„Nemáme nikdy prázdniny, jsme neustále online. S členy rady budeme neustále v kontaktu, aby vše běželo“ řekl Andrej Babiš.

Když premiér nebude v Česku, bude ho zastupovat ministryně financí Alena Schillerová.

Zdroj: Instagram

Ministr vnitra Jan Hamáček řekl, že příští týden nikam neodjede a za týden bude on-line, to znamená, že ještě bude moci pracovat.

Zdroj: Blesk.cz

V Radě vlády pro bezpečnostní rizika je i Roman Prymula a ani on neplánuje v nejbližších dnech dovolenou, říká, že bude dál pracovat.

Zdroj: ČTK

V současné době inteligentní karanténa ještě nefunguje v plném rozsahu. Změny nastaly v květnu, kdy projekt začalo plně řídit ministerstvo zdravotnictví a armáda se na něm již nepodílela.

Nyní se ale za nových podmínek armáda opět zapojí do řízení chytré karantény. V Radě budou dva zástupci armády.

Share