Čísla ve statistikách mohou být jiná: Adam Vojtěch uvedl, že je třeba provést audit statistiky, aby bylo možné znát přesné údaje

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že nyní je nutné provést revizi čísel o počtu nemocných koronavirem. Chce, aby byl proveden audit statistik. Podle něj však tato informace údajně není pro veřejnost nejdůležitější, ale je velmi důležitá pro odborníky.

Po takovém výroku byli opozičníci velmi rozhořčené. Podle nich bylo špatné, že vláda již zavedla opatření proti koronaviru na základě statistik, které nejsou stoprocentně věrohodné.

Zdroj: Instagram

„Těch pět tisíc případů je třeba brát trošku s rezervou“ řekl Adam Vojtěch pro TV Nova.

Ministr vysvětlil, že toto číslo může být o něco menší, než je uvedeno ve statistikách. Vysvětlil to tím, že někteří lidé, kteří byli nemocní, se již mohli zotavit, ale údaje o jejich vyléčení nebyly zaznamenány.

Zdroj: Instagram

Podle něj by se po revizi data ve statistikách mohla změnit k lepšímu. Problém je v těch, kteří se léčili doma a po jejich uzdravení o tom nikdo neví.

Zdroj: Instagram

„Já si myslím že to jednoznačně snižuje důvěryhodnost obyvatelstva, že naše zdravotnictví má tyto věci pod kontrolou“ řekl poslanec ODS Bohuslav Svoboda pro TV Nova.

Zdroj: Jan Handrejch, Právo

Je třeba říci, že Adam Vojtěch není poprvé kritizován za své výroky. Byl například kritizován za výroky, které pronesl letos v lednu.

Ministr tehdy před poslanci řekl, že stát má dostatečné množství potřebných zdravotnických prostředků.

Zdroj: Instagram

Když se ukázalo, že zásoby státu chybí, museli si koupit vše potřebné v Číně. Poté byl ministr zdravotnictví kritizován.

Share