„Nemám sílu na dalšího vnuka“: Michal David přiznal, že už nechce vnoučata, o Sebastiana se teď stará jeho matka

Nedávno slavný hitmaker Michal David oslavil své kulatiny, a to 60 let. Poté se rozhodl zamyslet se nad tím, co se mu v životě povedlo a co ne. Není to člověk, který neustále vzpomíná na svou minulost, žije teď a je spokojený s tím, co má. Uvedl však, že zatím nechce rozšíření rodiny.

Michal David má svou rodinu velmi rád, je pro něj důležitější než hudba. Vždy byl se svou rodinou, vždy ji podporoval. A manželka Marcela a dcera Klára ho podporovaly.

Foto: Tonda Tran

Michal David byl velmi šťastný, když zjistil, že jeho dcera Klára je těhotná a stane se dědečkem. Malý Sebastian se stal skutečným zázrakem pro své prarodiče.

Zdroj: archiv M. Davida

Tehdy byl ještě miminkem a starali se o něj jako o vlastního syna. Ale o něco později jeho matka odjela studovat a děda s babičkou se o něj plně starali. Teď je mu deset let.

Michal David před lety říkal, že chce pro svou dceru to nejlepší. Zaplatil jí proto drahé studium ve Velké Británii a v USA a mezitím se sám se svou manželkou staral o vnuka.

Zdroj: Pavel Dvořák / Tilen Vajt / Expres.cz

Od té doby uplynulo osm let, než se Klára vrátila do Česka. Začala pracovat ve své vlasti a sama se stará o svého syna.

Zdroj: Blesk / Martin Hykl

Ještě dříve Michal David říkal, že by chtěl mít ještě vnoučata, ale teď razantně změnil názor na diametrálně odlišný. Zatím nechce nové členy rodiny.

Zdroj: archiv M. Davida

„Na to už nemáme sílu, jsme rádi, že je už Sebastian desetiletý kluk, který je soběstačný a samostatný“ řekl Michal David pro Expres.cz.

Možná by byl rád, kdyby měl ještě vnoučata, ale přiznává, že on a jeho manželé už nemají sílu je vychovávat. Teď je rád, že je jeho dcera Klára v Česku a že Sebastian teď tráví více času s maminkou.

Foto: Mária Rušinová

Šťastný dědeček také prozradil, že jeho vnuk s největší pravděpodobností nepůjde v jeho šlépějích. Pro Sebastiana se hudba nestala ničím výjimečným, nepřitahuje ho.

Zdroj: Pavel Dvořák / Tilen Vajt / Expres.cz

Michal David říká, že jeho vnuk se chce stát youtuberem. Neustále sleduje nějaká videa na Youtube. Ale děda se to snaží kontrolovat, takže teď je Sebastian v táboře, kde nemůže používat tablet nebo telefon.

Zdroj: profimedia.cz, archiv

Přemýšlel také nad tím, co se mu v životě povedlo a co ne. Uvědomuje si, že nic měnit nechce, všechno má rád a je spokojený se životem.

Zdroj: Facebook / foto: Veronika Šimůnková

„Beru to tak, že je přede mnou další dekáda. Doufám, že do těch sedmdesáti budu ještě koncertovat, pracovat“ vysvětlil Michal David.

Zatím mu jeho zdravotní stav umožňuje pracovat, což je pro něj velká radost. Proto to bude dělat, ale samozřejmě bude také pravidelně podstupovat lékařskou prohlídku.

Share